En de genomineerden zijn... Helder!

Na een jaar vol onverwachte successen kan de Noord-Hollandse band Helder nog een mijlpaal in de agenda noteren. De band is voor de tweede editie van het Sterren.nl Awards Gala genomineerd voor maar liefst twee Awards.  Wie weet kan de band na de Awardshow van donderdag 16 december 2010 “Beste Videoclip” (Laat me leven) of “Beste Nieuwkomer” achter haar naam zetten. Artiesten die ook genomineerd zijn in de categorie “Beste Videoclip” zijn niemand minder dan de 3J's en Gerard Joling. Daarnaast zijn o.a. grote artiesten als Caro Emerald, Alain Clark en Jody Bernal genomineerd. Het publiek beslist, vanaf 15 november kan er gestemd worden op awards.sterren.nl en tot die tijd worden er dagelijks nieuwe genomineerden bekend gemaakt.

Helder was woensdag 3 november te gast in het tv-programma Toffe Gasten voor de promotie van de nieuwe single Zo Vrij toen presentator Kees Tol de nominatie bekend maakte. De verrassing werd overtroffen met zelfs nog een nominatie.
 


 
De tweede editie van het Sterren.nl Awards Gala wordt gepresenteerd door Monique Smit, Kees Tol en Tim Douwsma. De Awardshow wordt op oudejaarsavond uitgezonden op Sterren24 en belooft niets anders dan een verpletterende show te worden. Wie dan geen mogelijkheid heeft mee te genieten van het spektakel, kan twee januari op Nederland 1 de herhaling zien.

© de band Helder, 3 november 2010


Helder in de hoogte

Voor de clip bij de tweede single zocht de band Helder het hogerop: er werd gefilmd met uitzicht over Heerhugowaard en de wijde omgeving. De vijf bandleden ‘speelden’ het van de daken: Als een vogel zo vrij…Het nummer met de titel Zo vrij gaat over vrij zijn in verbondenheid, een thema dat de band ook inspireerde tot de eerste single Laat me leven.

Het debuut van Helder begin dit jaar heeft het erg goed gedaan op radio en tv. Ook voor Zo vrij gaat de band vanaf de release op 22 oktober het land door, voor opnames bij en voor Sterren.nl, Karaoke Kids, Kids Top20 en vele radiostations. Ook de TROS volgt de band Helder belangstellend.

Zo vrij is in september gebruikt als soundtrack bij de lancering van het boek Ik date maar wat van Suzanne Buis, te zien op YouTube. Een mooie manier voor de fans om kennis te maken met dit nummer – en voor de band om te zien hoe de reacties zijn.

De rasechte Noordhollanders Patrick van Diepen (gitaar), Léon Schuijt (bas), Erik van Dok (drums), Hubert-Jan Horrocks (toetsen) en zangeres Marjet van den Brand betrekken hun fans graag bij hun muziek. In de videoclip zijn diverse fans en hun geliefden te zien die in een zonnig Geestmerambacht tonen wat ze voor elkaar voelen.

De band is natuurlijk superbenieuwd wat jullie vinden van Zo vrij! Laat je reactie achter bij de clip, op de band-Hyve, Facebook of help to spread the word via twitter.

 

© de band Helder, 22 oktober 2010


Helder komt 22 oktober met nieuwe single

Helder komt 22 oktober met hun nieuwe single Zo Vrij. De opvolger van Laat me Leven heeft volgens de band veel te lang op zich laten wachten maar het resultaat mag er zijn. Helder is benieuwd hoe de single wordt ontvangen. De videoclip komt vrijdag ook on-line

© De band Helder, 19 oktober 2010